Over het OCB

 

Op deze website vind u informatie over trainingen, clinics, trainingsweekenden en informatie voor bedrijven.

Het OCB verzorgt professionele begeleiding op bowlinggebied in de vorm van individuele- en groepstrainingen. Het OCB verzorgt:

 • Privé-trainingen
 • Team-/groepstrainingen met bowlingvrienden, teamgenoten, collega’s, enz
 • Clinics (mentale vaardigheden, baancondities, spares en strikes, werken met Bowlersmap Gold)
 • Bowlingweekenden
 • Begeleiding bij/na blessures (tennis- golferelleboog, rugklachten, enz)

Tevens:

 • Begeleiding van feestavonden voor bedrijven en verenigingen
 • Mini clinics voor bedrijven

 

Wie en wat is het OpleidingsCentrum voor Bowlers (OCB)

Het OCB is op 2 maart 1990 opgericht door Ben van Spronsen en staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te ‘s-Gravenhage. Het OCB geeft trainingen door het gehele land, van Goes tot Groningen, aan zowel beginnende als gevorderde bowlers. Inmiddels staan er +/-5000 leerlingen in de computer die de afgelopen jaren trainingen hebben gevolgd bij het OCB. Dit varieert van beginners tot gevorderdenlessen, van tactiek- tot mentale training, van jong tot 55+. Om de leerling optimaal te kunnen begeleiden zijn er de nodige cursussen doorlopen bij de Nederlandse bowlingfederatie, enkele Amerikaanse opleidingen, mentale sportopleidingen en een opleiding tot sportmasseur. Jaarlijks worden bijscholingen gevolgd. Met deze bagage op zak en 20 jaar leservaring is het mogelijk om op elk niveau leerlingen optimaal te begeleiden.

Hoe werkt het OCB? Hoe wordt er les gegeven?

In vele vormen kan men les nemen bij het OCB. Afhankelijk van hoeveel tijd men er aan wil besteden en de doelstelling van de leerling(en) wordt er een trainingsschema gemaakt die goed afgestemd is op de mogelijkheden en wensen van de leerling(en). Tijdens de lessen is er (waar wenselijk) videobegeleiding en worden de nieuwste en beste trainingsmethodieken gebruikt. Sinds 2002 wordt er gewerkt met het programma “Bowlersmap Gold” wat samenwerkt met een digitale camera en een laptop.

Werken met de video en Bowlersmap Gold en de computer (laptop)

Na het opnemen van de bowlingstijl worden de gegevens ingelezen in de computer waarna er vele bewerkingen kunnen plaats vinden. Door middel van dit programma kan men tevens een beter inzicht krijgen in de bewegingen die men goed doet en punten die voor verbetering in aanmerking komen. Ook kan men de vorderingen per training of een serie trainingen nauwkeurig analyseren en/of vergelijken met eerdere opnamen waardoor het leereffect visueel zichtbaar wordt gemaakt. Enkele belangrijke programmapunten:

 • Omwentelingen bepalen
 • Release- en totale balsnelheid opmeten
 • Tekenhulpmiddelen
 • Beelden over elkaar plakken en over laten vloeien
 • Beelden naast elkaar vergelijken
 • Trainingscontrole

Bovenstaande punten en nog tientallen andere bewerkingen maken het mogelijk om het leereffect van de trainingen te vergroten. Ook de controle van het resultaat van de trainingen kan zeer goed zichtbaar worden gemaakt.

Dit bericht is geplaatst in Content. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *